Klangfull kveld i historielaget

Tekst: Anders Benestvedt / foto: Arne Brøvig

møte 300322 aok

 

Det var stappfullt i kirkekjelleren da Historielaget holdt årsmøte og temakveld 30. mars. Årsmøtet ble avviklet stramt og effektivt av leder Tomas Lie, som ble gjenvalgt som leder.

møte 300322 1a

Kveldens hovedattraksjon var bygdas store musiker Johnny Augland. Han tok oss med på en musikalsk reise fra Sordal i Setesdal til den heftigste boogie-woogie-opplevelse som bare Johnny kan klare med sine magiske fingre på tangentene. Davy Crockett ristet tak i oss alle, og slik fortsatte det med kraft og glede. I samtale med Tomas lærte vi at musikk hadde preget familien i alle år. Johnny fortalte om noen av sine reiser og opplevelser og opptredener i mange land. Med sin lune fortellerevne tok han oss med inn i en verden av historier – ikke minst selvopplevde barndomsminner som moret oss alle. To av hans nyeste innspillinger på cd var til salgs, 1 cd koster kr 175 – 2 stk. kr 300.

møte 300322 bok
Fra v.: Tomas Lie, Rolf Gunnar Augland og Johnny Augland.

Rolf Gunnar Augland skal ha all mulig honnør for rigging og styring av lyden denne kvelden.

Kvelden ble for øvrig gjennomført med vellykket åresalg med dertil oppfinnsomme gevinster. Trekningen er et underholdningsinnslag i seg selv. Vår faste pianist, Egil Hægeland, ledet oss trygt gjennom allsangene om våren og Torridal.

Flott innsats av kjøkkengjengen som virkelig svingte opp til en så stor forsamling.

Torfrid avrundet kvelden med en fargerik opplesning som kunne treffe den ene og den andre som ikke har – men kanskje burde – lagt skiene på hylla.